Om oss

Kooperativet Dalen i Sörsjön är ett mång-sysslande företag som sköter om allt från hemtjänst och dagis till restaurang och pub. Här finner du också turistinformationen samt en liten biblioteksfilial

År 2000 startade vi med en kiosk som öppnade till midsommar enbart med ideella krafter. Hösten samma år började vi med hemtjänst och skrev avtal med Malung och Älvdalens kommuner. Vi hyrde då församlingshemmet av kyrkan. År 2006 köpte vi fastigheten. Sen har det rullat på med restaurang, pub med fullständiga rättigheter, turistbyrån Fulufjällsporten, biblioteksfilial, catering och hushållsnära tjänster. Hösten 2010 öppnades förskolan och fritids Dal-lyan i lärarbostaden i gamla skolan i Sörsjön. Efter 1 år flyttade vi in i nya fräscha lokaler inne i själva skolan.

Vintern 2010-11 renoverades lokalerna i gamla församlingshemmet och nyinvigning skedde i början på juni med bl.a underhållning av självaste Lill-Babs.

År 2011 blev vi tillsammans med ett annat kooperativ utsett till årets kooperativ och under pompa och ståt ta emot pris i Nykvarn. Det var en stor händelse som vi aldrig hade kunnat drömma om.

Genom mycket samarbete och ideella krafter har vi idag nått mål vi inte kunde drömma om när vi startade år 2000.  

Press:

Älvdalens kommun

Sveriges Radio

DT

VästgötaLandet

 

 

Ny-invigningen av Dalen 2011

Lill-Babs

Lill-Babs sjöng på invigningen, med pianisten Benneth Fagerlund!

Lill-Babs2

En underhållare ut i fingerspetsarna!

Spelmanslaget

Transtrands Spelmanslag var såklart på plats!

Invigning

Kurt Podgorski invigde.

Skuffrockers

Sköna bandet Skuffrockers höll i underhållningen resten av dagen och kvällen!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)